La ruta dels pobles del vi de l’Alt Empordà

Els vins del de l’Alt Empordà són reconeguts per la seva excel·lent qualitat, en aquesta regió s’elaboren vins negres tant joves com de criança, vins blancs i rosats de gran personalitat, així com vi dolç natural i vins ecològics, la seva gran varietat vitícola ha permès que aquesta regió de Catalunya sigui un dels llocs més interessants per al turisme enològic.

A l’interior de l’Empordà trobem singulars pobles que a més de la seva excepcional bellesa ofereixen la possibilitat de conèixer les seves vinyes i gaudir de vins de molt alta qualitat.

Garriguella és un d’aquests pobles; que es distingeix per la seva magnífica església de Santa Eulàlia de Noves que data dels segle XVIII i que alberga les restes d’un temple del segle XI, als voltants de la localitat enmig d’alzinars i pinedes es troben les vinyes que dominen el paisatge , molts d’aquestes vinyes ofereixen passejos turístics que inclouen degustació de vins i plats típics de la regió.

De visita a Garriguella es pot disposar d’un espai de temps per conèixer el santuari de la Mare de Déu del Camp, on es troba el Centre de reproducció de tortugues de l’Albera, un espai per a la conservació de la tortuga mediterrània, una espècie en perill d’extinció.

Mollet de Peralada és un altre dels pobles de tradició vitícola destacada, es troba situat als peus de de la Serra de l’Albera, enmig de d’espectaculars vinyes on es produeixen alguns vins de DO Empordà de ampli reconeixement; un poble molt tranquil i afable en el qual es pot gaudir del cel color blau intens que produeix la tramuntana.