Elaboració de vins escumosos

L’elaboració dels vins escumosos sol ser de les més complicades a causa de que els seus mètodes requereixen d’una metodologia específica que permetrà la creació de les bombolles. Això es deu al fet que les bombolles són creades per Diòxid de carboni (CO2).

Aquesta elaboració pot ser donada de dues maneres. L’elaboració natural a l’ampolla. I la següent és l’elaboració química mitjançant la pressurització.

Elaboració de vins escumosos al natural

Els vins passen per un procés de fermentació, la qual cosa ajuda a que es produeixi l’alcohol per després ser embotellat. En el cas dels vins escumosos, aquests s’embotellen just abans d’acabar aquest procés i normalment ha de ser realitzat en l’hivern. D’aquesta manera, els llevats entraran en hibernació fins que tornin a trobar-se en una temperatura adequada per seguir la seva fermentació. Quan aquest passa, els llevats seguiran el seu procés, però en aquest cas, deixaran com a residu diòxid de carboni, que provocarà les bombolles en el vi. Després d’això, aquest vi és canviat d’ampolla afegint més vi per crear l’estil que tindrà aquest vi escumós.

Mètode Transfer

Aquest és un mètode més complex, molt semblant a l’natural. Però en comptes de passar per una segona fermentació a l’ampolla, es buiden en un tanc pressuritzat per acabar el procés i donar-li l’estil a el vi. D’aquesta manera, després de preparar el vi escumós torna a ser embotellat.

Mètode vas clos

En aquest mètode la fermentació alcohòlica es realitza en un tanc segellat i pressuritzat. En el tanc es controlen les temperatures. En aquest mètode els vins es clarifiquen mitjançant el fred i això marcarà l’estil de el vi escumós. El seu embotellament és realitzat mitjançant processos també pressuritzats. Aquest mètode és l’aplicat als vins escumosos de baix cost.

Coneixes el Vi de Denominació d’Origen Empordà?

Quan parlem de Vins a Espanya, sempre hem de ressaltar el Vi Català que és fet a l’Empordà. Aquesta zona propera a la Costa Brava, collita a les seves vinyes amb una gamma àmplia de vins empordanesos. Aquests vins ens deixen impressionats amb la seva alta qualitat i excel·lent sabor.

Els vins negres en aquesta zona són reconeguts per la seva constitució i harmonia. El seu sabor compta amb un matisat propi, que es dóna per la cura criança. Cada reserva i criança poden impressionar-amb les característiques harmòniques que presenten.

Aquest vi s’ha fa un delit per al tast de vins. Ja que les seves característiques es tornen complexes, amb una fragància suau donada per espècies, creen un gustós gust per al paladar i per l’olfacte. Encara que tinguin aquestes qualitats, no es queda enrere el gust original del raïm i la planta. Dins de la teva boca, es realçaran tots aquests sabors, convertint l’experiència d’un bon vi en un moment agradable i inigualable.

Què vins de Denominació d’Origen Empordà podem trobar?

En aquestes vinyes, es preparen diferents tipus de vins i varietats que són úniques a tot el món. La seva qualitat és increïble i podrem trobar vins blancs, molt frescos en el seu sabor. També s’elaboren vins rosats que són caracteritzats per un color cirera marcat i una aroma fresc.

Un vi que particularment crida molt l’atenció, és el Vi Dolç Natural de la zona Garnatxa de l’Empordà, es troba elaborat amb un raïm del mateix nom que concedeix al vi una barreja de maduresa, calidesa i textura. Aquest vi dolç pot acompanyar les postres per ressaltar el seu sabor.

Per concloure, hem d’esmentar el vi de la zona d’Moscatell de l’Empordà, que definitivament has de provar. També a la zona podràs trobar els vins ecològics, els vins escumosos i els vins de raïm sobremadurat perquè puguis marcar com degustada l’oferta de vins de Empordà.

 

La ruta dels pobles del vi de l’Alt Empordà

Els vins del de l’Alt Empordà són reconeguts per la seva excel·lent qualitat, en aquesta regió s’elaboren vins negres tant joves com de criança, vins blancs i rosats de gran personalitat, així com vi dolç natural i vins ecològics, la seva gran varietat vitícola ha permès que aquesta regió de Catalunya sigui un dels llocs més interessants per al turisme enològic.

A l’interior de l’Empordà trobem singulars pobles que a més de la seva excepcional bellesa ofereixen la possibilitat de conèixer les seves vinyes i gaudir de vins de molt alta qualitat.

Read more