Consumir vi, un costum molt saludable

La cultura del vi ha acompanyat la humanitat des de temps ancestrals; consumir vi de forma moderada és un costum molt saludable que ens brinda grans beneficis, especialment quan es tracta de vi negre, ja que els compostos antioxidants i els més saludables són també els causants de la coloració del vi o són extrets del raïm juntament amb aquests.

Aquests beneficis, que tot seguit mostrem, estan avalats per estudis científics realitzats en diverses latituds; Consumir una o dues copes de vi negre al dia ens ajuda a:

  • Ser més longeus: estudis realitzats per l’Escola Mèdica de Harvard han pogut comprovar que el resveratrol, un compost produït per els raïms tintes, retarda l’envelliment. Pel que sembla és un dels factors que determina la longevitat de les persones, ja que així s’ha vist en les que viuen en importants regions consumidores de vi.
  • Mantenir un pes adequat: el consum moderat de vi negre ajuda a eliminar els greixos en el nostre organisme, estudis realitzats demostren que el vi negre activa un gen que inhibeix la formació de greix en el nostre organisme.
  • Prevenir malalties cerebrals: nombrosos estudis científics demostren que consumir vi de forma moderada i constant permet prevenir malalties degeneratives del cervell, així com les demències.
  • Prevenir i tractar infeccions de les genives: alguns components presents en el raïm que es fermenten durant la producció del vi eviten l’aparició de bacteris associades a infeccions a les genives i les càries, a més serveixen per tractar eficaçment la gingivitis.
  • Reduir els nivells de colesterol: l’alta concentració de polifenols presents en el vi negre afavoreixen la circulació sanguínia, evitant la formació de coàguls, a més ajuden a eliminar el colesterol nociu.
  • Relaxar-nos i gaudir: el vi negre impulsa l’organisme a alliberar endorfines que ajuden a que ens relaxem i puguem gaudir, el que ajuda a que eliminem estrès i tensions acumulades.

Augmentar la dosi de consum de vi no augmenta els seus efectes sinó tot el contrari, el consum elevat d’alcohol provoca malalties i patologies pitjors. Com hem dit, sigui demostra que només el consum amb moderació, que equivaldria a una o dues copes de vi al dia, és beneficiós.