¿Blanc, negre o rosat? Com triar el millor vi per al sopar

Un sopar especial necessita d’un bon vi, una cosa que segurament ningú posa en dubte, pel que en el present post volem centrar-nos en l’elecció del vi del seu color ¿Blanc, negre o rosat ? Et deixem alguns tips molt interessants .

L’elecció del vi per acompanyar un menjar o sopar moltes vegades és una decisió complexa, ja que caldria considerar cadascuna de les varietats que existeixen, que generen diferents aromes, així com les diferents formes d’elaboració, la criança i fins i tot el lloc d’origen, que també té les seves característiques pròpies. No obstant es pot fer una valoració més simple i més radical.

Els vins negres són ideals per acompanyar carns. Per a un sopar abundant que inclogui plats on les carns siguin l’ingredient central, ja sigui carns a la brasa o guisats, per a plats amb formatges, pastes o per a la major part dels plats de la gastronomia mediterrània, l’elecció apropiada seria un vi negre . Aquest podria ser jove o de criança segons la complexitat de cada plat, sent els negres joves més aptes per a plats senzills.

En general per als peixos i altres fruits de la mar el vi blanc és l’opció més clàssica i sol ser la millor elecció, és ideal per acompanyar sopars lleugers. També pot combinar-se amb alguns plats que incloguin carns, especialment carns blanques o fins i tot carns vermelles a la planxa, tot i que per a aquests casos seria millor un blanc amb criança o almenys poc aromàtic.

Els vins rosats, a mig camí entre els blancs i els negres, són una excel·lent opció per acompanyar gairebé qualsevol plat. Un rosat jove i fresc pot combinar perfectament amb qualsevol peix o fins i tot marisc, i un rosat més potent, amb un bon color, s’adapta bé a qualsevol carn. El vi rosat, a més, ha estat el que s’ha pres tradicionalment amb el menjar ràpid italiana (pasta i pizzes), i per què no prendre-ho amb hamburguesa, hot dogs, tacs, faláfel o kebab.