Parts del raïm (per a l’elaboració de el vi)

Sense raïm no podríem fer vi. Per poder elaborar el vi, s’utilitzen algunes parts del raïm, per això t’ensenyarem a reconèixer aquestes parts i quina és la seva funció en l’elaboració del vi.

Els raïms de raïm es donen en el Vinya, arbre utilitzat comunament per elaborar el vi. L’espècie més utilitzada és la Vitis Vinifera. En aquests raïms podem trobar les parts del raïm, com el són la rapa, la pell, la polpa, la pruïna i la llavor. No totes les parts són utilitzades per al vi, així que t’ho explicarem.

Polpa

Aquesta és la part més important del raïm, és la seva part interior. Conté tots els components que arribarà a el vi finalitzat. S’utilitza per elaborar el most, que és el producte inicial per a la començar l’elaboració de el vi. Hi podrem trobar els sucres, líquids i àcids que faran possible la fermentació alcohòlica del vi.

Pell

La pell conté en la seva capa exterior la pruïna, una capa amb aspecte cerós que és important per contenir llevats que afavoriran la fermentació. La part interior de la pell, aporta els components fenòlics amb característiques organolèptiques. A més, s’encarrega de la pigmentació del vi.

Rapa i Llavors

Aquestes dues parts tenen poca rellevància en l’elaboració del vi. Es té cura de no trencar les llavors per no aportar característiques amargues a el vi. D’altra banda, la rapa s’utilitza en només alguns vins durant el procés de fermentació alcohòlica.