5 curiositats sobre els vins DO Empordà

Els vins D. O. Empordà són valorats a nivell nacional i internacional per la seva alta qualitat d’aquesta regió de la Mediterrània. En la tradició vitivinícola, ressalten per les seves qualitats peculiars que caracteritzen les riqueses de les terres d’aquesta zona.

Per què són reconeguts els vins D. O. Empordà?

Has de saber, que els vins D. O. Empordà s’obtenen de raïm excepcionals que es conreen particularment a nord-est de Catalunya. A continuació, enumerem 5 curiositats sobre aquests exquisits vins:

1. Identitat i origen de el vi Empordà

Els seus orígens es remunten a el segle VI a.C., quan existia la colònia grega Empúries. Quatre-cents anys després, els vins van ser exportats a tot l’Imperi Romà. Cap a l’Edat Mitjana, va ser impulsada la producció de vins autòctons, convertint-se en pilar econòmic de la regió.

2. Van sobreviure a la plaga

Cap al segle XIX els cultius de raïm es van enfrontar a la plaga de la fil·loxera. Aquests insectes van atacar significativament, de manera que recuperar-no va ser una tasca fàcil.

3. Per la seva diversitat de sabors

Vins negres, blancs, dolços, rosats i escumosos, estan dins de la rica varietat de vins de l’Empordà. Entre aquests destaca la reconeguda ‘Garnatxa de l’Empordà’ o El ‘Moscatell de l’Empordà’.

4. Qualitat reconeguda

Els vins DO Empordà es troben entre els vins espanyols més reconeguts. De fet, la ‘Guia Peñín’, l’any 2018, va qualificar d’excel·lent a 82 vins d’aquesta denominació d’origen.

5. Entorn natural privilegiat

A nord-est de Catalunya, la ubicació geogràfica dels cultius és propícia per estar exposada als freds vents de la tramuntana.

Els vins D. O. Empordà són de qualitat excepcional en aquesta zona de la Mediterrània, ja que les condicions climàtiques propicien fruits d’alta qualitat que es tradueixen en exquisideses de vins i varietat per als més exigents paladars.