Vins blanc afruitats una interessant elecció

Els vins afruitats ofereixen una interessant gamma d’aromes i sabors que provenen de les seves notes fruiteres tan marcades a s’originen pel tipus de raïm que s’empra en la seva producció, que pot donar-los tons d’albercoc, préssec, poma mora o fins i tot alguns matisos exòtics de plàtan.

Aquests vins evoquen records de fruites madures que ens regalen tot la seva aroma i sabor, que no necessàriament són raïm; aquestes per descomptat li donen la seva personalitat d’acord amb les seves característiques organolèptiques i el temps en què són recollides.

Blancs afruitats

Per a l’elaboració de vins blancs afruitats s’utilitzen diferents ceps entre elles:

  • Malvesia: una varietat d’origen mediterrani que s’empra majorment en l’elaboració de vins dolços, ofereix notes afruitades de préssec, poma i meló.
  • Moscatell: Una família molt extensa de raïm que inclou prop de 200 varietats, totes aromàtiques i amb notes florals, aquest raïm és ideal per a la fabricació de vins afruitats, aporta matisos cítrics i notes d’albercoc.
  • Verdejo: un raïm blanc nascut de l’encreuament de la castellana blanca i la savagnin, se li empra en l’elaboració de vins afruitats modernament alcohòlics amb cos i suavitat, amb notes de poma i pera i lleus tons d’herbes aromàtiques.
  • Albariño: Una varietat pròpia de Galícia, per la seva maduració tardana els vins afruitats produïts amb aquest raïm presenten una graduació alcohòlica de mitjana a elevada amb certs matisos florals, destaquen a a més les seves notes de préssec i taronja.
  • Ull de llebre blanc: un raïm de gran sabor que permet elaborar vins afruitats amb notes de fruites tropicals cítriques i notes de plàtan.