Maridatge de la xocolata amb el vi ¿en què consisteix?

El maridatge de la xocolata amb el vi és una barreja molt predilecta i exigent, que, si es prepara de forma encertada, ens brinda un resultat realment satisfactori i deliciós. Avui, et parlarem amb més detall sobre aquest tema, indicant per què val la pena fer el maridatge de la xocolata amb el vi.

Raons per aconseguir un bon maridatge de la xocolata amb el vi

Has de saber, que són múltiples les propietats de la xocolata. Aquest, és un antidepressiu natural, que elimina l’estrès, calma l’ansietat i redueix els nivells de colesterol en l’organisme. A més, la xocolata és ric en flavonoides, i prevé l’envelliment cel·lular causa del seu poder antioxidant, propietat que a més comparteix amb el vi.

Per aquestes raons recentment esmentades realitzar un maridatge de la xocolata amb el vi és una de les millors coses que podem fer, tant per obtenir un resultat saludable per al nostre organisme, com deliciós.

A continuació, procedirem a esmentar-alguns ‘tips’ que has de tenir en compte a l’hora de crear un bon maridatge de la xocolata amb el vi:

Cercar l’equilibri entre el cacau i el vi

Cal tenir en compte la intensitat de cada producte. Maridar un vi fort, amb gran sabor i cos, amb algun tipus de xocolata suau no dóna molt bons resultats.

Si utilitzes xocolata negra, tria vins forts

Tingues present, que l’alt contingut de cacau requereix vins robustos amb més cos i estructura.

Explora més opcions diferents al vi negre

Cal tenir en compte, que no només el vi negre pot ser l’única opció per al maridatge. Hi ha altres tipus de vins que són capaços de formar una combinació perfecta amb la xocolata.

Els vins de Jerez i la xocolata poden anar molt bé

Els vins de Jerez són fantàstics en el maridatge de la xocolata. Aquests, obren un ampli ventall de sabors.

¿Xocolata negra i sal marina?

Les combinacions de xocolata amb sal i vi són molt diverses. Aquesta forma de maridar dóna privilegi a vins escumosos i afruitats.

Tingues present, que la clau per aconseguir un exquisit maridatge està a mantenir l’equilibri perfecte entre la intensitat de l’cacau i de el vi. D’aquesta manera, el gran ventall de possibilitats pot donar lloc a exquisides mescles que, sens dubte, poden delectar els més exigents paladars.