Acompanyar vi amb sushi: deliciosa combinació

El maridatge de vi amb sushi és una tècnica que implica la unió perfecta entre tots dos amb el propòsit de realçar l’exquisidesa, el sabor i, per tant, el plaer a l’menjar-los. En l’art de l’maridatge és inacceptable que el menjar o el vi es superin davant l’altre. Es tracta d’un equilibri que s’ha d’aconseguir per arribar al més exquisit resultat.

Maridatge del sushi

El maridatge d’un sushi no resulta tan fàcil, tenint en compte que en el món de el vi les regles no existeixen. Per experiència alguns vins han estat qualificats per al maridatge de sushi. Entre aquests s’esmenten el Oroya, un vi descrit com suau, afruitat i fresc, dolç amb una mica d’acidesa. No obstant això, per ser un dinar neutra, el sushi mereix un maridatge amb vi que contingui major acidesa.

Per maridar el sushi, es recomanen els vins rosats i escumosos. Els primers es coneixen per acompanyar especialitats japoneses com el sushi sahimi i, a més, es destaquen per la seva varietat aromàtica i gustativa.

Pel que fa als vins escumosos, serveixen com a transició. Proporcionen equilibri i delicadesa amb el sushi. A més, es destaquen per la seva acidesa, molt característica dels vins blancs. En el cas de l’cava, per la seva baixa concentració de sucre, permet netejar ràpidament la boca a qui ho delecta.

Els vins blancs recomanats per acompanyar el sushi, són els monovarietals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Verdejo o Godello, que es destaquen per la seva acidesa i tendeixen a ser secs. Es consoliden molt bé amb el gust de l’sushi i del menjar japonès en general.