Coneix el millor vi per acompanyar una paella

El plat espanyol amb més presència internacional és la paella. La seva infinita varietat està present en qualsevol punt a nivell mundial. Aquest exquisit plat és un bon candidat per al maridatge amb vi i, malgrat que no hi ha regla única, aquí et presentem una sèrie de recomanacions sobre el millor vi per acompanyar una paella.

Recomanacions del maridatge de vi amb paella

Tenint en compte l’àmplia varietat en preparacions de paella, amb carn, amb verdures, amb peix i marisc, o mixta, correspon trobar variants en la seva maridatge. Francament, l’arròs, com a base de la paella, és molt flexible davant el maridatge, així que el ventall de possibilitats a triar és ampli.

Una paella de marisc va bé amb un cava, fresc i àcid, que encaixa a la perfecció amb els sabors salins i iodats propis dels crustacis i bivalves que caracteritzen aquest tipus de plat.

Resulta comú acompanyar la paella amb vins blancs lleugers. No obstant això, és recomanable el maridatge amb vins blancs que posseeixin més estructura, sobretot si la paella és de carn o mixta.

Acompanyar una paella mixta amb un vi rosat és una excel·lent decisió.

Els vins de garnatxa són atraients pel seu color brillant, rosa intens. Els seus aromes evoquen fruits vermells i flors fresques de la natura. Es destaca pel seu bon nivell d’acidesa, i sabor afruitat i carnós. Així que provar un bon vi de garnatxa amb una paella serà una grata experiència per al teu paladar.