Camp de Borja: el regnat la garnatxa

El Camp de Borja es destaca per la influència de la pressió entre el Mar Cantàbric i el Mediterrani, que dóna lloc a alts contrastos de temperatura, condicions propícies per al cultiu i la producció de la garnatxa. Així, aquesta varietat es destaca particularment a la zona.

Camp de Borja amb Denominació d’Origen

Amb denominació d’Origen, situada a nord-oest de la província de Saragossa, el Camp de Borja posseeix els més autèntics vins, demandats pel mercat internacional. Allà, es produeixen vins monovarietals de garnatxa, amb alta qualitat.

El Camp de Borja posseeix un contrast tèrmic entre estacions i entre hores del dia i la nit. Igualment, destaca el clima continental mediterrani, amb poques precipitacions. Les vinyes es localitzen a una altitud que varia entre els 350 i 700 metres.

En altituds baixes, amb sòls bru calcaris, s’obtenen vins càlids, forts i molt aromàtics. Allà es conreen garnatxes en got i en espadera. En altituds mitjanes, prevalen els sòls argilo-ferrosos i cascajosos, d’on resulten vins intensos i carnosos. Mentre que, a la zona més alta, on els sòls són pedregosos, s’obtenen vins més fins i elegants.

Al Camp de Borja, de les més de 7 mil hectàrees, gairebé la meitat dels ceps registrades en la denominació d’origen corresponen a la varietat de garnatxa.

En la denominació d’Origen de el Camp de Borja es produeixen infinitat de vins blancs, rosats, negres joves, criances, reserves, grans reserves. Igualment, es produeixen vins de licor com moscatells i misteles.