Consells per ser un bon tastador de vins

A l’hora del tast de vins, no hi ha manera de ser un pròdig, simplement és una habilitat que s’adquireix amb bona pràctica i amb molt desenvolupament dels sentits per gaudir del bon vi. Per això, t’ensenyarem alguns bons consells per ser un bon tastador de vins.

Utilitza correctament els sentits

Amb això parlem de l’olfacte i el gust. Potser ens trobem en un problema, cada vi que provem per a tastar-lo ha de ser apreciat. Però això amb molta cura, hem de ser objectius a l’hora del tast. Després de tastar un vi és recomanable netejar el nostre olfacte i el nostre gust amb altres olors i sabors.

Deixa enrere la teva favoritisme

Cada tastador té gustos afins als vins, però a l’hora de un bon tast de vi, cal que els oblidem. Tots els vins han de apreciar-se per la seva qualitat i no per la teva opinió personal.

No et deixis portar per la marca

Si ja coneixes la marca del vi o simplement et sembla que la coneixes, no et preocupis. Gaudeix de la seva aroma i sabor i deixa’t sorprendre quan et indiquin les dades d’aquesta collita.

Puntuant un vi

Els tastadors més experts donen la seva puntuació restant les mancances del vi, d’aquesta manera és més senzill. D’altra banda, sempre cal puntuar d’acord la categoria en la qual trobes en el tast.

Reafirmar la nostra fitxa

És probable que després d’una estona els vins tinguin canvis molt lleugers però que et podrien ajudar a confirmar la teva fitxa de puntuació o solucionar algun dubte que hagis tingut al moment de puntuar algun vi.

No et deixis portar per l’edat

Alguns vins vells poden anonadarte, però no per això té una gran puntuació. És important que reconeguis el valor dels vins vells, encara que tinguin un fort gust, es perden matisos i resulten ser plans. És important que valors aquest vi en funció a les característiques que manté més fresques al pas del temps.