La poda de la vinya conreada certifica vins de qualitat

Quan es parla de la poda de la vinya, s’està es fent referència a una pràctica que és realitzada pels viticultors per reduir la vinya i limitar el seu creixement normal. Per a què la realitzen? Per tal de millorar el seu rendiment i fonamentalment, per millorar la qualitat del raïm i per assegurar que els seus productes, com el vi, siguin d’òptima qualitat.

Perquè una poda de la vinya sigui excel·lent i s’asseguri la seva efectivitat, sent un dels passos més important que es duen a terme durant la cura de la collita a la vinya, aquesta ha de ser realitzada per experts i amb una tasca minuciosa, ja que cal tenir gran experiència i intuïció fina de podador per saber seleccionar quines branques tallar.

Amb la poda les plantes duren més temps i és més fàcil collir el raïm, ja que unes branques més curtes permeten treballar amb més comoditat i sense ús d’excessiu de fitosanitaris, de manera que s’aconsegueixen vinyes més sanes de forma natural.

En general, les podes es realitzen a l’hivern des de desembre fins a febrer, quan la vinya perd les fulles i inicien els seus nous brots. Al seu torn, cada poda s’orienta considerant certs aspectes de la collita com el tipus de vinya, el tipus de raïm ia més les condicions climàtiques de cada temporada.