Consells per maridar vins amb peix i marisc

Els peixos, mariscs i altres fruits de la mar són un lloc ideal per a un dinar memorable, especialment quan es mariden amb el vi adequat, que realç el sabor de cada plat i faci grata l’experiència culinària.

Els peixos com el salmó i peixos blaus com la tonyina, el peix espasa, el verat i la bonica, per gust intens i contingut de greix mariden molt bé amb pinot noir o Chardonnay que hagin passat al menys 6 mesos en botes de roure. Els vins rosats fruiters i cítrics són també una bona elecció, realcen el gust fort de peix i brinden frescor al paladar.

Els peixos salats com les sardines o les anxoves ofereixen un sabor pronunciat i intens, per maridar-la elecció més interessant són caves Chardonnay o pinot noir, un Albariño també marida a la perfecció. Quan se serveix peix blanc i melosos es recomana maridar-los amb vins amb cos que hagin passat més de sis mesos en bota.

Si es desitja degustar peixos blancs i magres com el llenguado o el turbot que brinden un sabor delicat i molt suau, el millor és maridar-los amb un vi blanc fresc i lleuger com el Verdejo, Albariño o Chardonnay, ja que ajudaran a potenciar el seu sabor. Un bon Cava, Champagne o un rosat mariden molt bé amb les ostres.

Els mariscs, mol·luscs i crustacis mariden molt bé amb els vins blancs, realcen el seu sabor i ajuden a conservar tota la seva essència marina, 1 Verdejo, 1 Riesling o Sauvignon blanc són opcions molt interessants.