El vermut una experiència única i innovadora a cada glop

El vermut ens brinda una experiència única i innovadora que revifa els nostres sentits, aquest licor aromatitzat amb herbes pot macerar amb centenars d’ingredients entre els quals destaquen el donzell i altres espècies amargues i tòniques que es combinen en diferents maneres i proporcions per donar-li una aroma i color propi irrepetible.

Cada casa utilitza per a les seves receptes de vermut entre 50 i 80 ingredients diferents, el que el converteix en una de les begudes amb més varietat de sabors, matisos i aromes, per obtenir els diferents tons de daurat que caracteritzen aquest beuratge s’utilitzen sucre i caramel en diferents proporcions.

La forma més tradicional de preparar un vermut és a base la maceració de vi neutre de baixa graduació al qual se li afegeix una barreja d’herbes aromàtiques amb aigua i alcohol de melassa en la mateixa proporció, aquesta barreja ha macerar almenys tres mesos, si es vol obtenir un vermut de reserva la maceració no ha de ser menor a sis mesos.
Una de les formes més emprades per accelerar l’envelliment del vermut és deixar que els raigs del sol calents els bidons i garrafes on es macera la barreja, es recomana també sacsejar diàriament els bidons i garrafes diàriament, ja que això ajuda a accelerar el procés d’envelliment.

La aromatització es pot realitzar per maceració o per infusió, quan es va a preparar quantitats de fins a 25 o 30 litres de vermut es recomana utilitzar el mètode de maceració; per això es fan servir diverses combinacions d’espècies, arrels i plantes, es recomana refredar i filtrar el vi base abans de barrejar-ho amb els extractes d’herba per eliminar qualsevol impuresa.

És important considerar que el vermut per adquirir el sabor i aroma desitjats necessita de l’envelliment s’adequa, la qual cosa només s’aconsegueix amb paciència i una bona criança.