Què caracteritza un vi jove?

Un vi jove és aquell que és de l’any o aquells vins que no tenen criança en ampolla o bóta, presenten un sabor molt agradable en boca, pocs tanins i aromes primàries pronunciats, són ideals per gaudir o per maridar amb àpats lleugers.

Els vins joves, per regla general, presenten molt poca maceració entre la pell i el most i cap o molt reduïda estada en bóta, els seus sabors primaris i secundaris tan marcats provenen del raïm i de la fermentació controlada a temperatures que oscil·len entre els 24 i 25 ° C. el seu consum en l’any permet gaudir dels seus excel·lents propietats organolèptiques.

Rosats joves

Els rosats són els vins joves de major consum en l’any de producció, a causa que la seva singular color és producte d’una curta maceració, ja que en curt temps es tornen brillants o molt apagats, se’ls considera com els vins de l’any més autèntics i poden degustar-se poc temps després de ser embotellats per tastar i gaudir de les seves propietats.

Blancs joves

Els vins blancs joves tenen molt poca maceració i en alguns casos cap; les seves armes florals i fruiters provenen del tipus de raïm emprada i la fermentació a temperatura constant a 20 o 22 ° C.

Negres joves

Els vins negres joves es produeixen de forma tradicional trepitjant el raïm i barrejant pells i most, després es fermenten a baixa temperatura perquè puguin aprofitar el potencial aromàtic del raïm; també es poden produir a través de maceració carbònica, que els permet obtenir una agradable aroma afruitat.